Reseptejä

Ruisleivän korvike (Marttaillasta 23.9.2015 - ideoita allergisen ruokavalioon)
Ohje löytyy oheisen linkin takaa:
http://kimuranttiakurmeeta.blogspot.fi/2012/05/ruisleivan-korvike-osa-2.html

Vesirinkelit/sämpylät (Marttaillasta 23.9.2015 - ideoita allergisen ruokavalioon)
 Ohje löytyy oheisen linkin takaa:
http://kimuranttiakurmeeta.blogspot.fi/2013/02/vesirinkeit-eli-bagelit-ton-ton-ton-8.html

Vegaaniset mustikkamacaronit (Marttaillasta 23.9.2015 - ideoita allergisen ruokavalioon)
Ohje löytyy oheisen linkin takaa:
http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/bakingdreams/vegaaniset-mustikkamacaronit/

Munaton, maidoton ja gluteeniton marjapiirakka
Piirakan pohjan ohje löytyy oheisen linkin takaa:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/200816/Mustikkapiirakka,%20gluteeniton,%20maidoton,%20munaton.../ 
Piirakan päällyksen ohje löytyy oheisen linkin takaa:
http://chocochili.net/2013/08/helppogluteeniton-marjapiirakka/

Kuvassa Ruisleivän korvike, Vegaaniset macaronit, sekä Munaton, maidoton ja gluteeniton Marjapiirakka




Elinan tekemä kaiketon suklaakakku:

Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissan-blogista osoitteesta: http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku-maidoton-munaton-gluteeniton-vegaani/.

Elina oli käyttänyt Semperin gluteenittomia keksejä ja vispinä 2prk Alpron Soya vispautuvaa (joskus mukana oli myös 1 purkki Sunnuntai kauravispiä, mutta toimii myös ilman sitä). Suklaana oli Brunnbergin tumma suklaa (53%) ja rasvana laktoositon (hopeakääreinen) sunnuntai-leivontamargariini, joka on myös maidoton. Sokerina ruokosokerin sijasta tavallinen hieno sokeri.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matinkylän Marttojen edellinen puheenjohtaja osallistui syksyn 2014 aikana Fazerin puikula haasteeseen, jossa 3 parasta reseptiä palkittiin. Tässä alla Marjukan kehittämä lasagnetyyppinen vuokaruoka Fazer kaurapuikulasta. Resepti oli luonnollisesti noiden 3 parhaan joukossa. Tässä teille kokeiltavaksi.

Kaurapuikulalasagne
6 kpl kaurapuikulaa
400g sikanautajauhelihaa
2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
3 paprika - kolme eriväristä paprika
1 sipuli
2 kananmunaa
4 dl ruokakermaa (15%)
Lihaliemikuutio
1 tl hunajaa
pieni tilkka soijakastiketta
mozzarellaa tai pizzajuustoa
Mustapippuria, maustepippuria, chiliä, paprikajauhetta, öljyä paistamiseen.

Pilko paprika ja sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Murustele päälle pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita, lisää mausteet, soija ja hunaja. Leikkaa Kaurapuikulat puoliksi ja asettele kerros vuoan pohjalle. Lisää jauheliha-suppilovahverotäyte ja ripottele juustoraaste päälle. Rakenna vuoka täyteen, mutta niin että viimeinen kerros on täytettä. Kaada munaruokakerma lopuksi päälle. Paista 175 asteessa 45 minuuttia ja tarjoa salaatin kera.


Talvinen perunablini ohje (12 annosta)
*       1 dl kevytmaitoa
*       10 g hiivaa
*       2 dl kermaviiliä
*       1 tl sokeria
*       1 1/2 dl tattarijauhoja
*       1 dl vehnäjauhoja
*       300 g perunaa (jauhoisia)
*       3 kpl keltuaista
*       1 1/2 tl suolaa
*       2 rkl voita (sulatettuna)
*       3 kpl valkuaista (vaahdotettuna)

Paistamiseen
*       2 rkl voita
*       2 rkl rypsiöljyä

 Liuota kylmään maitoon hiiva. Lisää kermaviili, sokeri ja jauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia, mielellään pitempäänkin. Voit tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja pitää jääkaapissa seuraavaan päivään. Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi ja anna jäähtyä. Lisää taikinaan keltuaiset, suola ja voisula. Kääntele taikinaan lopuksi vaahdotetut valkuaiset.Paista taikina blini- tai lettupannulla paksuiksi tai ohuiksi blineiksi. Käytä kuumaa pannua ja reippaanlaisesti rasvaa, jotta perunablineistä tulee rapeapintaiset ja sisältä mehevät. Tarjoa perunablinit esimerkiksi smetanan, hunajan ja suolakurkkusilpun tai puolukoiden ja voisulan kanssa tai kalatahnan kanssa. Kiitokset Vapulle reseptistä.



Pihlajanmarja-omena hillo

2 litraa lohkottuja omenoita & 1 litra pihlajanmarjoja. Lisää kattilaan 2 dl vettä ja keitä pehmeäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää 1/2 kiloa hillosokeria ja kiehauta. Purkita puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja laita kannet päälle. Anna jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään ja säilytä kellarissa tai muussa viileässä paikassa.




 


Suppilovahverohillo
Tämän linkin takaa löytyy ohje suppilovahverohilloon, joka sopii hyvin syksyisten liharuokien kanssa tarjottavaksi:
http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/mausteinen-suppilovahverohillo/


Riitan omenapiirakkapohja
2 dl sokeria
2 kananmunaa
            -> vispataan yhteen
2 dl venhäjauhoja, joihin sekoitettu 1 tl leivinjauhetta (kukkurallinen teelusikka)
1 dl sulatettua margariinia tai voita tai 1/2 dl öljyä

Paistetaan 180 asteessa noin 30 min.
Piirakan täytteeksi sopii mainiosti myös marjat, raparperi ym

Tässä piirakka menossa uuniin





Kulitsa pääsiäiskakun resepti (marttailta 27.3.2013)

http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kulitsa-paasiaiskakku
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24654-kulitsa

Alla olevassa kuvassa valmiit kulitsat vielä vuoissaan















Ei kommentteja: