maanantai 26. marraskuuta 2007

Hei erityisesti "kässämartat"

Matinkylän Martoissa ensi tistaina 27.11. Asukaspuistossa klo 18 alkaen on aiheena huopatyöt. Teemme jouluaiheisen, punaisen, huopakankaisen tabletinkokoisen liinan, johon neulahuovutamme jonkin jouluisen aiheen. Vaihtoehtona tälle on tehdä pieni huopakankainen laukku, johon voimme yhdistää myöskin neulahuovutusta ja aiemmin oppimaamme nauhan tekoa. Pieneen liinaan tai laukkuun tarvittavaa askarteluhuopaa ja puuvillakangasta on Martoilla. Liimakankaan tai tukikankaan tarvitsee sitten sen lisäksi. Teemme myös tonttuja, joihin tarvitaan käpyjä, askartelupunosta, hieman villalankaa, pieniä huopapalloja sekä punaista askarteluhuopaa.

Ota siis mukaan huovutusneula, alusta (styroksia) ja vähän erivärisiä huovutusvilloja, jotka sopivat liinan punaiselle pohjalle tai punaiseen, ruskeaan, vaaleansiniseen tai pinkkiin laukkuun, pikkuisen villalankaa, liimakangasta n. 30 x 30 cm pala, sakset ja liimaa. Silitysrauta löytyy Asukaspuistosta. Vielä sellaistakin, että Rina mainitsi aiemmin sen, että huovutusvillat eivät ole välttämättä kovin puhtaita. Kuitenkin huopakankaalle kannattaisi huovuttaa aika puhtaalla villalla, ettei niitä tarvitsisi sitten enää ruveta pesemään. Huovutusvillaa voi pestä hyvin haalealla vedellä ja saippuapesulla, jolloin villa ei sinänsä huovu ja näihin töihinhän menee huovutusvillaa hyvin pieni määrä eli korkeintaan n. 20 grammaa.

Jos mukaan on tulossa joku sellainen, joka ei ole vielä neulahuovuttanut, niin tekemistä riittää tontuissakin ja voi tulla vain tutustumaan neulahuovutukseen. Jos taas jollakin on jokin iltaa koskeva kysymys, niin viestin voi lähettää siihen matinkylan.martat@gmail.com, jolloin kysymys menee kaikille hallituksen jäsenille ja siihen voi vielä vastata, jos se koskee illan aihetta.

Innostavaa ja iloista Marttailtaa käsityön merkeissä kaikille!


Ei kommentteja: